U 79. godini

Preminuo Nesim Tahirović, umjetnik svjetskog glasa

Hronika14.08.20, 19:45h

Preminuo Nesim Tahirović, umjetnik svjetskog glasa
Iza njega je 45 godina umjetničkog rada u kojim je imao 60 samostalnih i više od 100 zajedničkih izložbi u renomiranim galerijama u BiH i inostranstvu

 

Nesim Tahirović (79), umjetnik svjetskog glasa, preminuo je sinoć u rodnoj Tuzli.

 

Posljednjih godina vodio je bitku s opakom bolešću, ali se u četvrtak u večernjim satima njegovo zdravstveno stanje pogoršalo da bi ubrzo i zauvijek otišao. Iza njega je 45 godina umjetničkog rada u kojim je imao 60 samostalnih i više od 100 zajedničkih izložbi u renomiranim galerijama u BiH i inostranstvu.

 

Živio je i radio u Italiji, Poljskoj, Njemačkoj i BiH. Bio je član Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBiH) i Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Bosne i Hercegovine (ULUPUBiH). Živio je i radio kao slobodni umjetnik u rodnoj Tuzli. Nesim Tahirović rođen je 23. oktobra 1941.godine u Tuzli. Slikarstvo je studirao kod profesora Koste Hakmana u Beogradu. Uz slikarstvo bavio se primijenjenom umjetnošću i scenografijom.

 

Vrijeme i mjesto posljednjeg ispraćaja bit će obavljeno naknadno, a Tahirovićeva je želja bila da se ne održavaju komemorativne sjednice i da njegovom posljednjem ispraćaju prisustvuje samo porodica.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!