Potvrđeno

Isa Džino kandidat Naroda i Pravde za načelnika Konjica

Front13.08.20, 13:47h

Isa Džino kandidat Naroda i Pravde za načelnika Konjica
Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je kako će Narod i Pravda na Lokalne izbore izaći u 42 lokalne zajednice u cijeloj Bosni i Hercegovini

 

Istaknuti privrednik i humanitarac Isa Džino bit će kandidat za načelnika Općine Konjic, potvrđeno je danas iz stranke Narod i Pravda.

 

Džino dosad nije bio politički aktivan, a iz Naroda i Pravde navode kako vjeruju u pobjedu na predstojećim izborima.

 

- Svoje djelovanje i rad odlučio sam nastaviti kroz politički angažman u Narodu i Pravdi. Koristim ovu priliku da obavijestim javnost da ću biti kandidat za načelnika Općine Konjic na predstojećim lokalnim izborima, a svoje ideje, vizije i projekte nastavljam kroz politički pokret Naroda i Pravde - rekao je Džino povodom objave zvanične informacije i kandidature za poziciju načelnika.

 

Džino navodi da je dugo očekivao od onih za koje je srcem i dušom vezan, iskrene i konkretne korake u poboljšanju života bh. građana, posebno Konjičana, ali nažalost takav napredak, kao ni mnogi, nije vidio.

 

- U Narodu i Pravdi se osjećam komotno, slobodan da iznesem stavove, mišljenja, planove. Cilj je jasan a to je poboljšanje lokalne zajednice u svim segmentima i na svim poljima bez kalkulacija o foteljama - dodao je Džino, uz napomenu da će detaljan program i platformu za mandatni period 2020-2024. predstaviti javnosti u narednim danima.

 

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je kako će Narod i Pravda na Lokalne izbore izaći u 42 lokalne zajednice u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

- Cilj nam je ponuditi građanima kvalitetne i poštene kadrove, koji su u svojim zajednicama prepoznati kao odgovorne i marljive osobe. Duboko vjerujem da će Isa Džino Konjicu donijeti potrebnu promjenu, da će svojom energijom i vizijom doprinijeti boljitku svih Konjičana - kazao je Konaković.

 

Isa Džino rođen je u Konjicu 14. aprila 1981. godine. Istaknuti je privatni obrtnik, aktivni učesnik u lokalnoj zajednici, prepoznatljiv po humanitarnom radu u svom gradu i širom BiH. Politički aktivan postaje na lokalnim izborima 2020. kroz političku partiju Narod i Pravda. Živi i radi u Konjicu.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!