Zastupnica u parlamentu BiH

Mirjana Marinković Lepić kandidatkinja Naše stranke za gradonačelnicu Tuzle

Front12.08.20, 11:37h

Mirjana Marinković Lepić kandidatkinja Naše stranke za gradonačelnicu Tuzle
Kaže da je svjesna da borba za mjesto gradonačelnice Tuzle neće biti nimalo lagana, ali navodi da ima namjeru svemu pristupati s argumentima

 

Mirjana Marinković Lepić, zastupnica u parlamentu Bosne i Hercegovine, kandidatkinja je Naše stranke za gradonačelnicu Tuzle - potvrdio je sinoć Glavni odbor te stranke.

 

Marinković Lepić kaže da je veliki izazov biti kandidatkinja za tu funkciju, ali i kuriozitet s obzirom da je Tuzla imala gradonačelnicu krajem 19. vijeka.

 

Ističe da će se u svom radu posvetiti rješavanju ekoloških problema s kojima se Tuzla susreće već godinama.

 

- Mislim da je to najvažnije pitanje, jer Tuzlu danas označavaju kao najzagađenijim gradom u Evropi. Moj prioritet će biti rješavanje problema grijanja, ali i borba za namjenska sredstava koja Tuzla dobiva od Termoelektrane zbog zagađenja zraka. Jedan od ključnih problema je infrastruktura koja muči građane prigradskih naselja, a to je neriješeno pitanje vodosnabdijevanja - istaknula je ona.

 

Kaže da je svjesna da borba za mjesto gradonačelnice Tuzle neće biti nimalo lagana, ali navodi da ima namjeru svemu pristupati s argumentima.

 

-Za mene su presudni argumenti i činjenice, a ne negativna kampanja koja je već počela na društvenim mrežama. Ja takvu negativnu kampanju ne želim voditi - poručila je.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još