u toku velika akcija

SIPA pretresa tri lokacije na području Kantona Sarajevo zbog droge

Hronika11.08.20, 20:35h

SIPA pretresa tri lokacije na području Kantona Sarajevo zbog droge
Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, saopćeno je iz SIPA-e

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Kantona Sarajevo započeli operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

U toku su pretresi osoba, stambenih objekata i pokretnih stvari na tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", a u dosadašnjem dijelu operativnih aktivnosti policijski službenici su otkrili i privremeno oduzeli više mobilnih telefona, određenu količinu opojne droge, oružja kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

 

Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!