U sarajevskoj Fotogaleriji Jelićeva

U četvrtak otvorenje zajedničke izložbe grafika Dževada Hoze, Halila Tikveše i Admira Mujkića

Kultura11.08.20, 14:39h

U četvrtak otvorenje zajedničke izložbe grafika Dževada Hoze, Halila Tikveše i Admira Mujkića
Više podataka o ovoj izložbi biće prezentirano na pres konfrenciji koja je najavljena za srijedu

 

 

Istaknuti umjetnici Dževad Hozo, Halil Tikveša i Admir Mujkić će u Fotogaleriji Jelićeva Centra kulture i mladih predstaviti grafike na zajedničkoj izložbi koja će biti otvorena u četvrtak, 13. augusta.

 

Ta postavka tri vrsna grafičara različitih generacija i senzibiliteta ima za cilj upoznavanje bogatog kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine.

 

Akademik Dževad Hozo jedan je od najznačajnijih bh. grafičara čiju je Zbirku umjetničkih djela u Muzeju Unsko-sanskog kantona u Bihaću Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika proglasila nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, a čini ga 30 grafika.

 

Halil Tiveša umjetnik je Hercegovine koji nerijetko svoja djela posvećuje baš tom kraju.

 

Admir Mujkić je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za grafiku, u klasi profesora Dževada Hoze. Na istoj Akademiji završio i postdiplomske studije.

 

Grafičke mape Admira Mujkića odlikuju se filigranski preciznim likovnim jezikom sa fantastičnim svijetom mitskih bića.

 

Više podataka o ovoj izložbi biće prezentirano na pres konfrenciji koja je najavljena za srijedu, 12. augusta u 12 sati, saopćeno je iz Centra.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!