Zasjedao Upravni odbor

Iz Opće bolnice pozivaju: Neka inspekcija provjeri popunjenost kapaciteta svih bolnica

Hronika11.08.20, 09:16h

Iz Opće bolnice pozivaju: Neka inspekcija provjeri popunjenost kapaciteta svih bolnica
Upravni odbor i v.d. direktor ne žele učestvovati u brzopletim, ishitrenim odlukama kao i problematičnom načinu zbrinjavanja bolesnika, koje bi moglo ugroziti njihovo zdravlje

 

Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo jutros je na hitnoj sjednici dao podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, v.d. direktoru u vođenju i organizaciji rada te ustanove.

 

Upravni odbor ponovo iskazuje odlučnost u provođenju svih odluka nadležnih organa zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo i Federacije BiH, koje su u skladu sa zakonskim okvirima i pozitivnim zakonskim propisima.

 

- Upravni odbor poziva na hitno uključivanje ministra zdravstva FBiH, bez čijih odluka se ne može pokrenuti lanac odlučivanja i donošenja odluka o načinu liječenja epidemije Covid-19. Naša opredjeljenost za puno pružanje svih zdravstvenih usluga građanima KS, a po potrebi i šire, je neupitna i dosad jasno vidljiva i iskazana - saopćio je Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

 

Upravni odbor i v.d. direktor ne žele učestvovati u brzopletim, ishitrenim odlukama kao i problematičnom načinu zbrinjavanja bolesnika, koje bi moglo ugroziti njihovo zdravlje. 

 

Ozbiljnost i dostojanstvo liječenja naših bolesnika zaslužuje prije svega popunjavanje praznih bolesničkih kapaciteta a tek potom otvaranje alternativnih smještaja, poručili su.

 

Upravni odbor poziva inspekcijske organe da obiđu i provjere popunjenost posteljnih kapaciteta svih bolničkih ustanova u Kantonu Sarajevo, koje finansira Zavod zdravstvenog osiguranja, naprave uvid u njihov rad i opterećenost i u skladu s zatečenim stanjem donesu odgovarajuće odluke i izvijeste javnost, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!