Narod i pravda o novom DF-ovom prijedlogu

'Sarajevo se pretvorilo u jedan od najvećih klastera u Evropi! Evo šta tražimo od kandidatkinje za ministricu zdravstva!'

Front10.08.20, 19:37h

'Sarajevo se pretvorilo u jedan od najvećih klastera u Evropi! Evo šta tražimo od kandidatkinje za ministricu zdravstva!'
Iz Naroda i Pravde poručuju kako je protekli period pokazao da je odluka SBB i DF da sruše Vladu KS predvođenu Edinom Fortom bila štetna po građane KS i da je zaustavila niz važnih projekata i reformi

 

 

Nakon što je Demokratska fronta (DF) danas ponudila ime Draženke Malićbegović za potencijalnu novu ministricu zdravstva KS, iz Naroda i Pravde su zatražili da kandidatkinja izloži jasan i detaljan plan rada kako bi se zastupnici u Skupštini KS mogli informirati prije glasanja.

 

„Nažalost, zbog koalicionih prepucavanja unutar koalicije SDA-SBB-DF građani Kantona Sarajevo već sedmicama nemaju ministra zdravstva. Svjedoci smo da se, dok traju koalicione svađe, KS pretvorio u jedan od najvećih klastera u Evropi, a vlasti nemaju nikakav odgovor. Zato od kandidatkinje za ministricu zdravstva tražimo da javnosti izloži jasan i detaljan plan rada kako bismo mogli barem djelimično saznati na koji način se namjerava uhvatiti u koštac sa problemima u zdravstvu od kojih je COVID-19 trenutno najveći, ali nikako i jedini“, navodi se u reagiranju Naroda i Pravde.

 

Iz Naroda i Pravde navode kako trenutna situacija zahtijeva hitne, odlučne i hrabre mjere, a da vladajuća koalicija nudi ponovo kadar iz administracije koji će prvenstveno slušati stranačke centrale.

 

„Upozoravali smo i ranije da Vlada KS koju predvodi Mario Nenadić nije dorasla zadatku i da je sačinjena skoro isključivo od kadrova koji nemaju punu slobodu djelovanja već se radi o marionetama pod potpunom stranačkom kontrolom. Odabir kadrova Demokratske fronte već se pokazao štetnim po državu i građane u nekoliko slučajeva, od ministra Rusmira Mesihovića, svojevremene podrške imenovanju Nikole Poplašena i predlaganja za ministra u Vladi KS osobe koja nije spremna javno reći da se u Srebrenici desio genocid. Pokazalo se da je DF sklon i trgovini pozicijama kako bi vratio neke nejasne političke dugove, pa je stoga važno da kandidatkinja za ministricu jasno izloži svoj plan i odagna sve sumnje“, kaže se u saopćenju Naroda i Pravde.

 

Na kraju iz Naroda i Pravde poručuju kako je protekli period pokazao da je odluka SBB i DF da sruše Vladu KS predvođenu Edinom Fortom bila štetna po građane KS i da je zaustavila niz važnih projekata i reformi.

 

„Tek imenovanjem i radom ove vlade možemo istinski ocjenjivati i upoređivati Vladu KS premijera Forte. Aktuelna Vlada nije odgovorila izazovima niti u jednom sektoru, od zdravstva, preko obrazovanja i komunalne privrede, do infrastrukturnih projekata koji nisu započeti iako smo usred građevinske sezone“, stoji na kraju saopćenja Naroda i Pravde.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još