Vlada FBiH

Novalić sazvao hitan sastanak s kantonalnim premijerima

Front10.08.20, 08:28h

Novalić sazvao hitan sastanak s kantonalnim premijerima
Na sastanku će se razgovarati o poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja Covida-19

 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić za danas je sazvao hitan sastanak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu na koji su pozvani premijeri svih deset kantona u Federaciji BiH, predsjedavajući oba doma Parlamenta Federacije BiH, te čelnici Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite.

 

Na sastanku će se razgovarati o poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja Covida-19 – rečeno je  iz Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao je u petak radni sastanak s pomoćnikom federalnog ministra zdravstva Goranom Čerkezom, te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem.

 

Na sastanku su analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju federalni organi u vezi sa sprečavanjem širenja Covida - 19.

 

Konstatovano je da je povećan broj oboljelih, te da postoji tendencija rasta, ali je istaknuto da je situacija još uvijek pod kontrolom.

 

Ocijenjeno je da je potrebno zajedničko djelovanje Vlade Federacije BiH s vladama kantona, a sve kako bi se poduzele nove mjere i aktivnosti s ciljem sprečavanja nastanka i suzbijanja bolesti izazvane novim koronavirusom. Istaknuto je da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora provođenja sadašnjih mjera.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još