Nakon što je rodila zdravog dječaka

Tuga u Sarajevu: Nakon porođaja preminula 37-godišnja Belma Šoljanin, bila zaražena koronavirusom

Hronika09.08.20, 17:10h

Tuga u Sarajevu: Nakon porođaja preminula 37-godišnja Belma Šoljanin, bila zaražena koronavirusom
Iza nje je ostao suprug i dvije curice, koji su također trenutno pozitivni na korona virus

 

Na izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu preminula je 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja godinama nesebično pomaže mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva, prenosi Tuzlanski.ba

 

Šoljanin, koja je bila zaražena korona virusom, se prije tri dana porodila u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus.


Iza nje je ostao suprug i dvije curice, koji su također trenutno pozitivni na korona virus. 


Belma je, prema podacima KCUS-a, u 35. sedmici trudnoće primljena u izolatorij na Podhrastovima, gdje je imala obostranu upalu pluća i ozbiljnu kliničku sliku. 


Liječena je i ljekari su pustili da se trudnoća razvija do minimalne zrelosti bebe. Potom su morali obaviti porod, carskim rezom, kako ne bi izgubili bebu. To je obavljeno prije tri dana na GAK-u, nakon čega je mlada žena vraćena u izolatorij, dok je beba ostala na klinici na Jezeru. 


Belma je kao majka i psiholog, svojim savjetima pomogla velikom broju ljudi, njena prerana smrt je bez sumnje pogodila više od 61.000 žena koje su članice grupe Centar za trudnice i mlade majke. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još