Danis Tanović traži strožije mjere

Uvedite obavezno nošenje maski u otvorenim i zatvorenim prostorima, inače ćete odgovarati za ubistvo vlastitog naroda!

Hronika09.08.20, 15:49h

Uvedite obavezno nošenje maski u otvorenim i zatvorenim prostorima, inače ćete odgovarati za ubistvo vlastitog naroda!
Epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini iz dana u dan je svi više zabrinjavajuća, a broj novozaraženih je još uvijek u porastu. Na tu činjeicu je reagovao i poznati režiser Danis Tanović

 

 


Oskarom nagrađeni bosanskohercegovački filmski autor Danis Tanović reagovao je putem Twittera na pogoršanu epidemiološku situaciju u BiH, poručivši kako je potrebno uvesti obavezno nošenje maske u svim javnim prostorima, otvorenim i zatvorenim, javlja Anadolu Agency (AA).


Epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini iz dana u dan je svi više zabrinjavajuća, a broj novozaraženih je još uvijek u porastu. Na tu činjeicu je reagovao i poznati režiser Danis Tanović.


"Uvedite obavezno nošenje maski u svim javnim prostorima, otvorenim i zatvorenim, inače ćete kad tad odgovarati za ubistvo vlastitog naroda", jasan je bio Tanović na svom Twitter profilu.


Prema danas objavljenim podacima, u Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata potvrđena su 233 nova slučaja COVID-19, a dosad je od posljedica zaraze virusom umrlo najmanje 405 osoba.

 

(Anadolija/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još