SVAŠTA SE DOGAĐA

Porodila se na plaži, a nije ni znala da je trudna: Krijući se od sunca u hladu, osjetila je da joj nije dobro...

Lifestyle09.08.20, 15:43h

Porodila se na plaži, a nije ni znala da je trudna: Krijući se od sunca u hladu, osjetila je da joj nije dobro...
Dozivala je pomoć, što su čuli zaposleni na održavanju i obezbjeđivanju kupališne zone, te su preko razglasa pozvali medicinske radnike, ukoliko ih ima na plaži. Ljekara, nažalost nije bilo...

 

 

 

Turistkinja koja je u Italiji bila sa porodicom na odmoru, porodila se na plaži, a da prethodno nije znala da je trudna.


Krijući se sa dvoje djece i suprugom od sunca u hladu na plaži, 45-godišnja Austrijanka osjetila je da joj nije dobro, piše portal "Wanted In Milan".


Žena je otišla do toaleta, ali joj se stanje pogoršalo. Nije znala da je trudna, ali joj je bilo jasno da je počela da se porađa.


Dozivala je pomoć, što su čuli zaposleni na održavanju i obezbjeđivanju kupališne zone, te su preko razglasa pozvali medicinske radnike, ukoliko ih ima na plaži.


Ljekara, nažalost nije bilo, ali se među posjetiocima plaže zatekla medicinska sestra koja je zajedno sa spasiocima i uz pomoć doktora koji je preko telefona davao instrukcije uspjela da porodi Austrijanku.


Beba je na svijet došla za svega nekoliko minuta, prije nego što je stigla ekipa Hitne pomoći. Dječak i mama prebačeni su odmah u bolnicu i oboje su dobro uprkos tome što je mama izgubila dosta krvi.


Sve se dogodilo 1. avgusta, a javnost je o neobičnom dešavanju na plaži obaviještena tek danas kada su majka i beba otpušteni iz bolnice, javljaju italijanski mediji.


Dječak je dobio ime Paolo, po spasiocu koji je bio jedan od prvih koji su ženi pritekli u pomoć.


Paolo je sedmo dijete austrijskog bračnog para koji nije ni naslućivao da očekuje prinovu kada se uputio na odmor u italijansko mjesto Katolika, nedaleko od Riminija.

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!