TRAŽI SE POMOĆ NADLEŽNOG MINISTARSTVA

Puno problema: Organizacija taksi prijevoza u vrijeme pandemije koronavirusa u Kantonu Sarajevo

Biznis Klub07.08.20, 17:30h

Puno problema: Organizacija taksi prijevoza u vrijeme pandemije koronavirusa u Kantonu Sarajevo
Ministar Kalem i predstavnici udruženja taksi prijevoznika razgovarali o organizaciji taksi prijevoza u vrijeme pandemije koronavirusa

 

 


Uzevši u obzir trenutno epidemiološko stanje i opasnost od širenja koronavirusa na području Kantona Sarajevo, te samim tim i otežano obavljanje djelatnosti taksi prijevoza, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja taksi prijevoznika, kao i sa pravnim licima koja obavljaju taksi prijevoz na temu “Organizacija taksi prijevoza u uslovima pandemije koronavirusa: Problemi u organizacijskom i finansijskom aspektu djelatnosti taksi prijevoza”.


Učesnici sastanaka razgovarali su o načinima kojima Ministarstvo saobraćaja KS može pomoći ovom sektoru sa finansijskog i organizacijskog aspekta. Kroz diskusiju su predložene eventualne mogućnosti oslobađanja od naknade za taksi oznake, oslobađanje od naknade za taksi stajališta, nabavka informatičke opreme i eventualna mogućnost finansijske pomoći za plaćanje poreskih obaveza.


Usaglašeno je da se prema Ministarstvu upute pismeni prijedlozi, kako bi se načini rješavanja ovog problema objedinili i jasno definirali, te u konačnici i uputili prema Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje.


Također, razgovarali su i o samom Zakonu o taksi prijevozu u Kantonu Sarajevo i potrebama izmjene istog u smislu rješavanja pitanja taksi oznaka za invalidne osobe i dr.


Dogovoreno je da se prema Ministarstvu upute i pismeni prijedlozi izmjena Zakona o taksi prijevozu u Kantonu Sarajevo koji će biti predmet razmatranja, prilikom izrade Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o taksi prijevozu u KS.


Ministar Kalem, ovom prilikom, je još jednom apelovao da se svi uposlenici pridržavaju epidemioloških mjera koje su na snazi, te da vozači češće dezinficiraju vozila po izlasku korisnika, kako bi se izbjegla svaka mogućnost zaraze uposlenika i građana.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!