Zastupnik Naše stranke nazvao to nacionalnom sramotom

Arnaut: Više sam se namučio da nostrificiram diplome sa 4. najboljeg univerziteta u svijetu, nego Osmica da kupi deset...

Front05.08.20, 18:28h

Arnaut: Više sam se namučio da nostrificiram diplome sa 4. najboljeg univerziteta u svijetu, nego Osmica da kupi deset...
Podsjećamo, da Tužilaštvo BiH vodi istragu o diplomi direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića s Američkog univerzitet u BiH

 

Nakon sjednice Predsjedništva Stranke demokratske akcije lider stranke Bakir Izetbegović je prokomentarisao aktuelne događaje koji su ujedno bili i jedna od tema današnjeg zasjedanja, piše Patria.

 

Govoreći o imenovanju direktora Uprave za indirektno oporezivanje i Obavještajno-sigurnosne agencije Izetbegović je poručio da bi nepromijenjena situacija na tom polju mogla ostati i naredne dvije godine:

 

"Ja se bojim da će to sve ostati neimenovano do onih sljedećih izbora. Bojim se da smo ušli u neki klinč, jedni druge ne razumijemo. I UIO i OSA - pretpostavljam da će ostati postojeći direktori naredne dvije godine", kazao je Izetbegović.

 

Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu PSBiH komentirao je ovu izjavu, te je cijelu situaciju nazvao nacionanlnom sramotom.

 

“Taman da Osmica kupi još diploma. Više sam se namučio da nostrificiram tri diplome (BA, MA, Juris Doctor) sa 4. najboljeg univerziteta u SVIJETU (UC Berkeley), nego Bakirov privatni špijun da kupi deset odakle zatreba. Nacionalna sramota”, naveo je Arnaut.

 

Podsjećamo, da Tužilaštvo BiH vodi istragu o diplomi direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića s Američkog univerzitet u BiH.

 

Američki univerzitet u BiH sa sjedištem u Tuzli u žižu interesovanja dospio je nakon što je objavljeno da direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić ima diplomu tog univerziteta stečenu 2013. godine. 

 

Mehmedagić je tu diplomu dostavio Komisiji za nadzor nad radom OSA-e i proglasio je tajnim dokumentom! Njegova diploma Univerziteta za poslovne studije Banja Luka je poništena nakon čega je Mehmedagić priložio diplomu AU u BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 72

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još