treća smrt u redovima OS BiH

Od posljedica koronavirusa preminuo pripadnik Deminerskog bataljona Oružanih snaga BiH

Hronika05.08.20, 11:37h

Od posljedica koronavirusa preminuo pripadnik Deminerskog bataljona Oružanih snaga BiH
Od početka pandemije koronavirusom preminula su tri pripadnika Oružanih snaga BiH, trenutno se 28 osoba vode kao zaražene, a 46 osoba se nalazi u samoizolaciji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH

 

U Kantonalnoj bolnici Zenica u utorak 4. augusta potvrđena je smrt pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine N.S., koji je preminuo od posljedica zaraze virusom Covid-19. 

 

Preminuli je bio pripadnik Deminerskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH, a zaraza koronavirusom bila je potvrđena 27. jula. 

 

Ovo je treći pripadnik OS BiH koji je preminuo od posljedica zaraze virusom Covid-19.

 

Ministarstvo odbrane BiH, na čelu sa ministrom Sifetom Podžićem i njegovim zamjenicima Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem, izražavaju saučešće porodici preminulog pripadnika OS BiH. 

 

Od početka pandemije koronavirusom preminula su tri pripadnika Oružanih snaga BiH, trenutno se 28 osoba vode kao zaražene, a 46 osoba se nalazi u samoizolaciji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH. 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!