život sa korona virusom

Koliko je u protekla dva mjeseca osoba poslano u izolaciju i koliko je rješenja prekršeno: MUP KS ima podatke

Hronika05.08.20, 11:04h

Koliko je u protekla dva mjeseca osoba poslano u izolaciju i koliko je rješenja prekršeno: MUP KS ima podatke
U toku su aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela, te će po njihovom okončanju

 

U protekla dva mjeseca (juni i juli ove godine) nadležne organizacione jedinice Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo zaprimile su 2.065 rješenja o izolaciji koja su izdata od Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo ili nadležnih inspekcijskih organa.

 

U navedenom periodu policijski službenici Uprave policije MUP-a KS kontrolisali su više od 3.500 osoba na području Kantona Sarajevo kojom prilikom je ukupno izvršeno više od 12.000 kontrola, te su u 274 kontrole utvrđena kršenja mjera o izolaciji počinjena od 124 osobe.

 

Policijski službenici Uprave policije su o kršenju mjera izolacije od te 124 osobe upoznali dežurne tužioce Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je za 104 osobe utvrđen osnov sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 226 KZ FBIH (Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije).

 

U toku su aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela, te će po njihovom okončanju, nadležnom tužilaštvu protiv pomenute 104 osobe biti dostavljeni Izvještaji o počinjenim krivičnim djelima iz pomenutog člana 226 KZ FBIH, saopćeno je iz MUP-a KS. 

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!