mnogi ga nakon ovoga neće voljeti

Milanović odlikovao optuženog za ratni zločin Miju Jelića

Front04.08.20, 21:49h

 Milanović odlikovao optuženog za ratni zločin Miju Jelića
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, u Kininu je dodijelio odlikovanje Redom Nikole Šubića Zrinjskom Specijalnoj policiji MUP-a takozvane Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Priznanje je primio Zlatan Mijo Jelić, nekadašnji zapovjednik ove jedinice.

 

Tužilaštvo BiH je protiv Zlatana Mije Jelića podiglo optužnicu za ratni zločin, a potvrdio je Sud BiH.

 

Priznanje je uručeno i gardijskim jedinicama HVO-a.


Predsjednik Hrvatske je uručio odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga.

 

Podsjetimo, sama najava Zorana Milanovića da planira u Kninu, na obilježavanju 25. godišnjice akcije "Oluja", imenovati vojne formacije i vojne dužnosnike osumnjičene za činjenje teških zločina u Bosni i Hercegovini izazvala je mnoštvo reakcija u dvije zemlje.

 

(N1/DEPO pORTAL)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 62

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još