VIDEO/ I BH. METEOROLOZI NAJAVLJUJU DRASTIČNU PROMJENU

Crni oblaci primiču se sa zapada: Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku, pomahnitali vjetar čupao stabla, nosio krovove...

Hronika03.08.20, 20:36h

Crni oblaci primiču se sa zapada: Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku, pomahnitali vjetar čupao stabla, nosio krovove...
I bh. meteorolozi najavljuju drastičnu promjenu i nestabilne vremenske prilike koje se prognoziraju u narednih 15 dana

 

 

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas popodne Istru, i to najprije zapadnu obalu poluotoka.


Tijekom dana je na području Istre bilo lokalnih pljuskova, no popodne se razvio snažan sustav na moru, koji je zahvatio Italiju te šire riječko područje. 


U Novigradu i Taru od siline nevremena sušena su brojna stabla i prometni znakovi, a na Umag se sručilo olujno nevrijeme uz vjetar brzine oko 150 km/h praćeno pijavicama koji je također čupao stabla, prenosi Index.hr.

 

 

DHMZ je putem Meteoalarma za danas izdao narančasti stupanj upozorenja za riječku regiju i Istru.


"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", poručili su iz DHMZ-a.

 

 

Osim Istre, promjena je zahvatila i Karlovac i Dugu Resu, gdje je padala tuča veličine oraha. U snažnom pljusku praćenom tučom, vjetrom i grmljavinom nastala je šteta na mnogo kuća, automobila i na usjevima, te je sa zgrade Pučkog ortvorenog učilišta u Dugoj Resi vjetar skinuo limeni krov.


Nevrijeme odnijelo krov gradske vijećnice u Dugoj Resi


U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi rekli su Hini da je na terenu desetak epika profesionalnih i dobrovoljnih vatrgasaca jer treba što je moguće prije zaštititi kuće prekrivanjem najlonoim, da ne bi došlo i do veće naknadne štete.


Oštećenja je izazvao i vjetar i tuča, s tim da je tuča ponegdje bila i veličine jajeta i oraha, posebno u Dugoj Resi, prenosi Index.hr.

 

I bh. meteorolozi najavljuju drastičnu promjenu i nestabilne vremenske prilike koje se prognoziraju u narednih 15 dana, o čemu možete čutati ovdje

 

(DEPO PORTAQL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!