ŠTA SE DEŠAVA U GRAĐANSKOM SAVEZU

Smijenjeni Nihad Čolpa tvrdi: 'Zloupotrijebili su pečat, stavili potpis... Sve je laž i politička prevara!'

Front03.08.20, 14:49h

Smijenjeni Nihad Čolpa tvrdi: 'Zloupotrijebili su pečat, stavili potpis... Sve je laž i politička prevara!'
Dosadašnji predsjednik stranke Nihad Čolpa istaknuo je na konferenciji za medije da se ovdje radi o "političkom i pravnom nasilju kakvo nije viđeno na Balkanu u posljednjih 30 godina"... Član predsjedništva stranke Hasan Muratović ističe da je u pitanju "najveća laž i politička prevara u historiji BiH"

 

 


Građanski savez (GS) obratio se danas javnosti povodom "nelegalne smjene predsjednika na osnovu nepostojećeg kongresa stranke".

 


Dosadašnji predsjednik stranke Nihad Čolpa istaknuo je na konferenciji za medije da se ovdje radi o "političkom i pravnom nasilju kakvo nije viđeno na Balkanu u posljednjih 30 godina".


- Ovo se nije događalo ni u najgorim totalitarnim režimima. Mi se ovdje ne borimo za GS, borimo se za vladavinu prava, jer na ovaj način će neko nekome oteti imovinu i drugo. Mi ćemo brzo pobijediti, a osobe koje su zloupotrijebile pečat i stavili potpise na zapisnik će krivično odgovarati - rekao je Čolpa.

 

gradanski-savez


Član predsjedništva stranke Hasan Muratović ističe da je u pitanju "najveća laž i politička prevara u historiji BiH".


- U medijima se pojavila vijest da je održan kongres Građanskog saveza. Po statutu stranke, odluku o sazivanju kongresa mora donijeti najviši organ, a to je Predsjedništvo GS. U ovom slučaju niti je predsjednik sazvao kongres, niti je Predsjedništvo GS-a donijelo takvu odluku. Pitam se gdje je taj kongres održan, kako je održan u uslovima pandemije koronavirusa, gdje je akt o najavi skupa, kojoj policijskoj stanici je predat i gdje je dozvola MUP-a za takav skup - upitao je Muratović.


Dodaje da se radi o čistoj izmišljotini te da će biti podignute krivične prijave za zloupotrebu pečata, obmanjivanje javnosti i čitav niz krivičnih djela "koje su počinili organizatori ove prevare".

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još