JOŠ DVA DANA DO POČETKA FESTIVALA

Semir Osmanagić dobiva specijalno priznanje Bihać Avantura Film Festivala

Kultura03.08.20, 13:22h

 Semir Osmanagić dobiva specijalno priznanje Bihać Avantura Film Festivala
Nakon svečanosti otvaranja na kuli Sokolac, program se nastavlja sa bh. premijerom uspješnog filma hrvatskog reditelja Jure Pavlovića «Mater»

 

Direkcija Bihać Avantura Film Festivala  dodijelit će specijalnu nagradu Semiru Osmanagiću za razvoj  i očuvanje kulturno-historijskih i prirodnih vrijednosti BiH. Na ovaj način organizatori festivala u Bihaću žele da odaju priznanje Osmanagiću za njegov uspjeh u razvoju projekta Arheološki park Ravne 2, koji je danas u BiH, regiji i svijetu prepoznat kao kulturno-historijska i turistička destinacija. 


Dodjela nagrade Semiru Osmanagiću bit će upriličena na otvaranju festivala  petog augusta na srednjevjekovnoj kuli Sokolac iznad Bihaća. 

 

sokolac


U okviru ovogodišnjeg otvaranja programa  Bihać Avantura Film Festivala „Avant&Una“, festivalska publika će imati priliku pogledati  turistički film „ Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Evropi“. Film je radila ekipa iz Beograda u sastavu Milutin Labudović i Saša Nađfeji, dok je autor, narator i producent  Semir Osmanagić, bosanskohercegovački poduzetnik i utemeljitelj fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. U vrmeneskom trajanju od 44 minute, narator u filmu gledaoce vodi na uzbudljivo putovanje u jedinstven park u Evropi, ispunjen kamenim instalacijama, megalitnim krugovima, botaničkim baštama, umjentičkim skulpturama, labirintima energije i ljubavi, meditacijskim platformama s elementima sakralne geometrije, piramidama i instalacijam, koje pokazuju respekt prema prirodi i životu u harmoniji. Žiri jubilarnog dvadesetog Međunarodnog festivala  turističkog filma i multimedijalnog tskmičenja „The Golden Gate 2020“ u Berlinu, proglasio je ovaj film jednim od službenih pobjednika Festivala.
 

Nakon svečanosti otvaranja, program se nastavlja sa bh. premijerom uspješnog filma hrvatskog reditelja Jure Pavlovića «Mater».

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još