temperature 'divljaju'

Dosta vam je vrućina? Prognoze FHMZ-a obećavaju kišu, evo kad nam stiže osvježenje

Hronika02.08.20, 14:18h

Dosta vam je vrućina? Prognoze FHMZ-a obećavaju kišu, evo kad nam stiže osvježenje
Moguća je lokalna pojava grada

 

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 3. augusta, se prognozira sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

 

Povećanje oblačnosti sa zapada u noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu BiH do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 38°C.

 

U BiH u utorak, 4. augusta, bit će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Moguća je lokalna pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

 

U BiH u srijedu, 5. augusta, se prognozira pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Jače padavine u Bosni. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 24 do 27°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!