ima li spasa?

Potpuni krah sezone: U Crnoj Gori pola hotela nije otvoreno, turizam potpuno ugašen

Biznis Klub02.08.20, 10:29h

Potpuni krah sezone: U Crnoj Gori pola hotela nije otvoreno, turizam potpuno ugašen
Ministarstvo turizma je u petak objavilo da 45 do 50 posto hotela nije ni otvoreno, a u ostalima je popunjenost oko 10 do 13 posto

 

Polovica crnogorskih hotela zatvorena je na vrhuncu sezone, u otvorenima je popunjenost desetak posto, a ostvareni turistički promet je znatno ispod očekivanog, prenosi Hina podgoričke Vijesti.

 

Podatak o padu turističkih posjeta u sredini srpnja pokazuje da će prihodi od sezone biti neuporedivo lošiji u odnosu na prognozu vlade iz lipnja koja je očekivala pad prihoda od 40 odsto, piše list. Tada je Crna Gora bila "corona-free" odredište, a sada mnogi ne mogu doći u zemlju zbog širenja koronavirusa.

 

Crna Gora je 10. srpnja imala nešto više od 11 tisuća registriranih turista, što je svega osam posto od ostvarenog turističkog prometa na isti dan prethodne godine, objavila je crnogorska Nacionalna turistička organizacija.

 

Ministarstvo turizma je u petak objavilo  da 45 do 50 posto hotela nije ni otvoreno, a u ostalima je popunjenost oko 10 do 13 posto. Potvrdili su i da se otkazuju aranžmani za početak kolovoza.

 

Crna Gora je lani od turizma zaradila oko 1,1 milijardu eura.

 

 U Crnoj Gori je trenutno 1855 oboljelih od covida-19, a od početka epidemije zabilježeno je 3198 zaraženih.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još