Nakon smrti Adnana Hadžagića u Sarajevu

Brat Demir optužuje policiju: 'Nije poginuo, teško je pretučen, ima milion masnica na tijelu i rupu na vratu... Raznijeli su ga!'

Hronika01.08.20, 17:46h

Brat Demir optužuje policiju: 'Nije poginuo, teško je pretučen, ima milion masnica na tijelu i rupu na vratu... Raznijeli su ga!'
Moj brat je u mrtvačnici već bio i opran, ne znam da li se to radi prije obdukcije. Tvrdim da je ubijen, jer ima milion masnica po sebi. Njega su raznijeli. Imam i slike – tvrdi Demir Hadžagić

 

 


Nakon vijesti da je u Sarajevu, bježeći od policije, život izgubio Adnan Hadžagić, redakciji Avaza javio se njegov brat Demir Hadžagić.


Suprotno zvaničnom policijskom saopćenju, u kojem piše da je A. H. tokom bijega skočio sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede te da je tokom ukazivanja ljekarske pomoći preminulo, Demir Hadžagić tvrdi da je Adnan bio teško pretučen, a ne isključuje ni mogućnost da je stradao od vatrenog oružja.


- Adnan je sto posto ubijen, ne znam da li iz vatrenog oružja, jer ima rupicu na vratu za koju bi obdukcija trebala utvrditi šta je. Moj brat je u mrtvačnici već bio i opran, ne znam da li se to radi prije obdukcije. Tvrdim da je ubijen, jer ima milion masnica po sebi. Njega su raznijeli. Imam i slike – tvrdi Demir Hadžagić.


Dodaje da je njegov brat na Vratniku, gdje se desio incident, a kasnije i pogibija Adnana Hadžagića, bio u društvu dvojice prijatelja.


- Bio je na Vratniku sa drugom što je „pao“ i još jednim drugom kojeg ne poznajem. Kao što je i pisalo na portalima, došlo je do pucnjave. Smatram da je policija otvorila vatru na njih, jer oni nisu imali nikakvo naoružanje - rekao je Demir Hadžagić za Avaz.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!