ne može se to tako napamet

Stručnjaci upozoravaju: Nova pravila za konzumiranje voća!

Lifestyle01.08.20, 13:39h

Stručnjaci upozoravaju: Nova pravila za konzumiranje voća!
Neka kiselkasta voća, kao što je grejp, može da bude težak za vaš stomak, pa nutricionisti preporučuju da ih pomješate sa poluslatkim voćem kao što su npr. borovnice

 

Da li jedete kiselo i slatko voće u kombinaciji ili ipak pravite selekciju po ukusima? Ovako preporučuju stručnjaci.


Ne treba da sve vrste voća jedete zajedno. Kiselkasta voća poput grejpfruta i drugih citrusa, ananas, nar, kisele jabuke, šljive i jagode ne treba da miješate sa slatkim voćem, kao što su banane, grožđe i smokve.


Ali polukiselo voće, kao što su slatke jabuke, višnje, trešnje, kajsije, mango, nektarine, borovnice, kruške i papaja, možete da miješate i sa slatkim i sa kiselim voćem.

 

Ublažite kiselost


Neka kiselkasta voća, kao što je grejp, može da bude težak za vaš stomak, pa nutricionisti preporučuju da ih pomješate sa poluslatkim voćem kao što su npr. borovnice.

 

Izbjegavajte klasičnu voćnu salatu


Miks jabuke, ananasa, banane, lubenice i jagoda obično usporava vaš metabolizam. Umjesto toga, pomješajte borovnice i maline.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!