DOK DRUGI OTPUŠTAJU, OVA PRIČA JE DRUGAČIJA

Britanski milijarder širi posao u BiH: Richard Branson tokom pandemije zaposlio 30 softverskih inženjera, ali i...

Biznis Klub31.07.20, 20:15h

Britanski milijarder širi posao u BiH: Richard Branson tokom pandemije zaposlio 30 softverskih inženjera, ali i...
Lansirali su novi i inženjerski “bootcamp” s 14 sudionika. I dalje funkcioniraju besprijekorno iako više od 70 posto zaposlenih radi od kuće

 

 

Većina tvrtki širom svijeta prinuđena je na smanjenje broja radnika zbog pandemije korone. No, ima i suprotnih primjera, a jedan takav stiže i iz BiH. 


Riječ je o IT tvrtki Virgin Pulse iz Tuzle, jednoj od 40 poduzeća u sastavu grupacije poznatog brenda “Virgin” iza kojeg stoji britanski milijarder Richard Branson, piše Večernji.ba


Poduzeće ima više od 1400 zaposlenih diljem svijeta. Ured u Bosni i Hercegovini je osnovan 2013. godine u Tuzli, a tijekom pandemije zaposlili su 30 softverskih inženjera te više od 30 članova osoblja za operacije s klijentima. 


Lansirali su novi i inženjerski “bootcamp” s 14 sudionika. I dalje funkcioniraju besprijekorno iako više od 70 posto zaposlenih radi od kuće. Ova tvrtka ima gotovo 300 zaposlenih. 


Inače, bogatstvo Bransona (61) procijenjeno je na više od sedam milijardi dolara.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!