VIDEO/ sistem isti kao u potočarima

Progovorili srpski policajci: Kako je Vučić poslao tajne agente u Banjaluku da bi pomogli Dodiku da dobije izbore?!

Front31.07.20, 15:44h

Progovorili srpski policajci: Kako je Vučić poslao tajne agente u Banjaluku da bi pomogli Dodiku da dobije izbore?!
Sistem je bio isti kao i pri odlasku u Potočare. Naređeno im je da koriste različite granične prelaze za ulazak u BiH, da granicu pređu s ličnim kartama i pasošima, ne koristeći službene legitimacije i da kao razlog putovanja navedu "seminare i turizam"

 

 

Policajac Milan Dumanović, kome se sudi za odavanje službene tajne jer je u javnosti iznio informacije o tajnom zadatku Odjeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a Srbije na komemorativnom skupu u Srebrenici u julu 2015. godine, otkrio je nove informacije kako je Aleksandar Vučić poslao Miloradu Dodiku ispomoć protiv opozicije u vidu 46 tajnih agenata.


Dumanović i njegov kolega Mladen Trbović opisali su u krivičnoj prijavi protiv MUP-a Srbije detalje o spomenutoj operaciji iz maja 2016. godine, kada je u Banjoj Luci održan miting protiv Milorada Dodika i kontramiting njegovih pristalica.


Sistem je bio isti kao i pri odlasku u Potočare. Naređeno im je da koriste različite granične prelaze za ulazak u BiH, da granicu pređu s ličnim kartama i pasošima, ne koristeći službene legitimacije i da kao razlog putovanja navedu "seminare i turizam". Dumanoviću je, kako navodi, bilo naloženo da se predstavi kao snimatelj novinarske ekipe, a koleginica kao novinarka, prenosi Faktor.


- Saznajem od kolega koje su bile tamo da su im date operativne instrukcije da ne smiju da se predstavljaju kao policajci, da ukoliko dođe do nereda i budu lišeni slobode, sačekaju u pritvoru, da će neko doći po njih - piše u službenoj bilješci koju je na osnovu njihove izjave sastavio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.


Dumanović je, govoreći o aktivnostima srbijanske policije u Banjoj Luci, kazao da je u BiH došao kao ispomoć policiji RS-a.


- Otišli smo potpuno nelegalno, nas 46, da pomognemo Miloradu Dodiku da dobije izbore, što je apsolutno miješanje – ocijenio je Dumanović.


Pojasnio je da je tada "izigravao novinara", te da se na protestima među pristalicama opozicije predstavljao kao novinar "srpskog portala".


- Poslao nas je tada direktno načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković zvani Bagzi. On je nas poslao tamo, rekao da smo mi junaci Srbije. To je takva glupost. Poslije smo se svi zgražavali – izjavio je Dumanović.


Njegove tvrdnje pogledajte i u priloženom videu...

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još