FOTOGRAFIJA MU JE BILA STRAST I ŽIVOT

Još jedna tužna vijest: Nakon kraće bolesti, sinoć u Sarajevu preminuo poznati fotograf Zoran Kanlić

Hronika31.07.20, 15:09h

Još jedna tužna vijest: Nakon kraće bolesti, sinoć u Sarajevu preminuo poznati fotograf Zoran Kanlić
sim u Slobodnoj Bosni, kao fotograf bio je angažiran i u predratnim izdanjima Valtera, Bosanskih pogleda te drugih printanih medija u BiH i regionu

 

 

Nakon kraće bolesti, u Sarajevu je sinoć preminuo Zoran Kanlić, jedan od prvih fotoreportera Slobodne Bosne, objavio je ovaj medij. 


Zoran je bio omiljen među prijateljima, skroman, tih i samozatajan. Radio je neumorno, a fotografija mu je bila strast i život. 


Osim u Slobodnoj Bosni, kao fotograf bio je angažiran i u predratnim izdanjima Valtera, Bosanskih pogleda te drugih printanih medija u BiH i regionu. 


Pored brojnih autorskih izložbi i humanitarnih projekata, bh. fotografa Zorana Kanlića pamtit ćemo i po izložbi „NSK Sarajevo“ u Historijskom muzeju BiH, kada je prvi put predstavio fotografije koje su nastale prije 25 godine na koncertu grupe "Laibach" u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

 

(Sl. Bosna/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!