STALNI PROBLEM NA NIVOU BIH

Dodik: 'Imamo nasilje međunarodne zajednice koja nam određene stvari nameće!'

Front31.07.20, 14:42h

Dodik: 'Imamo nasilje međunarodne zajednice koja nam određene stvari nameće!'
- Zna se da po Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu BiH nema ni Ministarstvo sigurnosti, ni Vijeće ministara ovakvo kakvo je sada... – ustvrdio je Dodik i dodao da neke institucije međunarodne zajednice žele da izgrade taj sistem te da je "sav problem u tome"

 


 


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da uspostavljanje kontakt tačke za saradnju s Europolom u Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine nije konačna stvar, ali da je i to bolje rješenje od onog koje je bilo do sada.


Dodik je u izjavi novinarima u Krupi na Uni istakao da je policija bh. entiteta RS dala svoj stav u vezi s ovim pitanjem.


Lociranje određenih stvari, kako kaže, stalni je problem na nivou BiH.


- Zna se da po Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu BiH nema ni Ministarstvo sigurnosti, ni Vijeće ministara ovakvo kakvo je sada... – ustvrdio je on i dodao da neke institucije međunarodne zajednice žele da izgrade taj sistem te da je "sav problem u tome".


- Mi sad imamo činjenicu da postoji Ustav koji ne prepoznaje takve nadležnosti na nivou BiH i imamo nasilje međunarodne zajednice koja nam te stvari nameće - tvrdi Dodik.


Kazao je i da je za njega nemoguće da predstavnik Srba prisustvuje obilježavanju hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" i da bi to bilo nekorektno prema srpskim žrtvama u Hrvatskoj.


On je u Hašanima prisustvovao svečanom otvaranju replike rodne kuće pisca Branka Ćopića.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još