DF POVODOM PODRŠKE IZBORA U MOSTARU

Uz HDZ i Dragana Čovića ostala je još samo Rusija, predstavnicima međunarodne zajednice očito je sve jasno!

Front30.07.20, 21:19h

Uz HDZ i Dragana Čovića ostala je još samo Rusija, predstavnicima međunarodne zajednice očito je sve jasno!
Predstavnicima međunarodne zajednice očito je savršeno jasno da pritužbe koje upućuju HDZ i njihov predsjednik Dragan Čović nemaju nikakvo demokratsko i zakonito utemeljenje, što je jasno izraženo i kroz stav međunarodnih zvaničnika u BiH

 

 

Demokratska fronta pozdravlja stav Visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, šefice Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec, zamjenika šefa Delegacije EU u BiH Khaldoun Sinno, zamjenice američkog amabasadora u BiH Ellen Germain i zamjenika britanskog ambasadora u BiH Ruth Wiseman u vezi sa snažnom podrškom Centralnoj izbornoj komisiji i podrškom provođenju lokalnih izbora u Mostaru i cijeloj BiH.

 

Predstavnicima međunarodne zajednice očito je savršeno jasno da pritužbe koje upućuju HDZ i njihov predsjednik Dragan Čović nemaju nikakvo demokratsko i zakonito utemeljenje, što je jasno izraženo i kroz stav međunarodnih zvaničnika u BiH.

 

Još je, međutim, jasnije da je na strani HDZ-ovih želja i nedemokratskih zahtjeva ostala Ruska Federacija, kojoj dakako nije u interesu provođenje demokratskih i slobodnih izbora u BiH - navodi se u saopštenju Demokratske fronte.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 65

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još