održan još jedan sastanak

Uskoro počinju radovi na Prvoj transverzali

Hronika30.07.20, 17:38h

Uskoro počinju radovi na Prvoj transverzali
Za sada sve ide planiranom dinamikom i nastavit će se još bržim intenzitetom uz korištenje mehanizama koji su u skladu sa zakonom, zaključeno je na ovom sastanku, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo

 

Pod operativnim vodstvom premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića danas je održan još jedan koordinacioni sastanak predstavnika nadležnih institucija Kantona, Grada i općina vezano za izgradnju Prve transverzale.

 

Na sastanku je navedeno da je Općina Novo Sarajevo na svom dijelu trase Prve transverzale riješila sve imovinskopravne odnose, a to isto radi i Općina Centar, nakon čega će biti izdate građevinske dozvole, kako bi se u zadatom roku krenulo s radovima.

 

Nenadić je najavio da će se narednih dana poduzeti sve aktivnosti, kako bi se ubrzalo izdavanje saglasnosti komunalnih preduzeća, jer su one preduvjet za dobivanje potrebnih građevinskih dozvola.

 

Ministar saobraćaja KS Adi Kalem informisao je kako je nakon što je zatvoren javni poziv za izbor izvođača radova na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begića, započeo žalbeni rok, koji će se završiti za deset dana. Po riječima ministra, nakon što prođe i taj period za žalbe, steći će se preduslovi za pokretanje radova na izgradnji ove dionice, uključujući i raskrsnicu kod Američke ambasade.

 

Svi učesnici sastanka su se složili, kako se tokom intenzivnog rada posljednja dva mjeseca susreću s brojnim preprekama u pokretanju ovog izuzetno važnog projekta u Kantonu Sarajevo. Prvenstveno, jer se ova izuzetno važna saobraćajnica proteže kroz tri općine, na kojima postoje različiti imovinskopravni i tehnički problemi, ali i oni koji su zajednički za čitavu trasu Prve transverzale.

 

Za sada sve ide planiranom dinamikom i nastavit će se još bržim intenzitetom uz korištenje mehanizama koji su u skladu sa zakonom, zaključeno je na ovom sastanku, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!