BOLNA PRIČA NAKON TRAGEDIJE

Supruga Muradifa Đoge, radnika koji je poginuo na gradilištu na Stupu: 'Radio je na crno, još niko iz firme nije ni nazvao...'

Hronika30.07.20, 14:23h

Supruga Muradifa Đoge, radnika koji je poginuo na gradilištu na Stupu: 'Radio je na crno, još niko iz firme nije ni nazvao...'
"Taj čovjek kod kojeg je moj muž radio zna da mi imamo kćerku s posebnim potrebama, zna da nam je novac potreban, jer smo gradili i kuću"

 

 


- Moj Muradif je poginuo jučer u pola 12. Još niko iz firme nije ni nazvao a kamoli došao. Za nesreću sam saznala od prijatelja, a kasnije iz medija. Radio je kod čovjeka na crno.


Kazala je ovo za Avaz Elmedina Đogo, supruga radnika koji je jučer poginuo na gradilištu u sarajevskom naselju Stup kada se na njega i Ernesa Baltića obrušila gomila zemlje.


Elmedina je, kaže, od jučer popila šaku tableta, a posebno je boli što joj niko nije došao kući ispred firme u kojoj je njen Muradif radio da joj izrazi saučešće.


- Nesreće se događaju i to je moguće. Ali taj čovjek kod kojeg je moj muž radio zna da mi imamo kćerku s posebnim potrebama, zna da nam je novac potreban, jer smo gradili i kuću. Moj muž je demobilisani borac. U penziji je, a morao je da radi. Nemam ništa protiv vlasnika firme, ali osjećam bol samim tim što nije došao, ni izrazio žaljenje, nije pružio ruku podrške makar jednom riječju da mu je žao čovjeka koji je bio vrijedan radnik - kaže kroz suze Elmedina Đogo.


Pojašnjava da ne želi nikoga da optužuje niti da krivi.


- Izgubila sam muža i želim da kažem ono što me boli. On će uvijek ostati uz nas bez obzira što ga fizički nema. Ali ostat će mi ogormna bol zbog nemara, zbog neljudskog ponašanja nekoga od koga to nisam očekivala. Nikada ništa nisam imala protiv tog čovjeka. I njemu je bilo teško, ja to razumijem, ali mogao je poslati sinove, prijatelje, bilo koga. U svom jadu čekam. Ako bi se slučajno desilo da neko od njih dođe da mi izrazi saučešće, da vidim i kod njih tu bol što mog Muradifa nema, bilo bi mi malo lakše - govori drhtavim glasom Elmedina Đogo.
 

Nastavak teksta te šta joj je rekao inspektor MUP-a KS čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još