Šator skriva detalje

Slučaj Madeleine McCann: Pronađen skriveni podrum, stotinu policajaca s bagerima i psima na terenu

Hronika29.07.20, 18:42h

Slučaj Madeleine McCann: Pronađen skriveni podrum, stotinu policajaca s bagerima i psima na terenu
Brueknerov bivši prijatelj tvrdio je da mu je osumnjičenik rekao da na jednom posjedu ima podrum kojeg želi obložiti metalnim pločama poput Josefa Fritzla

 

Tokom istrage slučaja Madeleine McCann, istražitelji su pronašli skriveni podrum u njemačkom naselju u kojem je osumnjičeni Christian Brueckner navodno živio 2007. godine.

 

Prošlog je mjeseca njegov bivši prijatelj tvrdio da mu je osumnjičeni Brueckner rekao da na jednom posjedu ima podrum kojeg želi obložiti metalnim pločama poput Josefa Fritzla. Policija je sada otkrila podrum u temeljima zgrade za koju susjedi kažu da je srušena 2007. ili 2008. godine, nedugo nakon što je Brueckner otišao i nekoliko mjeseci nakon što je Madeleine nestala. Dva su se dana pretraživali vrtovi i uklanjali građevinski materijali u pratnji pasa specijaliziranih za potragu za tijelima ili računarskom opremom, piše Daily Mail.

 

Wolfgang Kossack (73), koji posjeduje zemljište pored ovog koje se istraživalo, prisjetio se Bruecknera i rekao: "Stigao je 2007. i otišao u roku od godinu dana. Rekao mi je da se nije prijavio kod vlasti i da niko nije znao da je tamo".

 

Kossack tvrdi da je Brueckner imao Volkswagen Transporter kombi u kojem je živio i kojeg je parkirao pored zemljišta. Pitao ga je i čime se bavi, a on mu je odgovorio da je automehaničar.

 

Područje istražuje oko 100 policajaca koji koriste male bagere i istrenirane pse. Preko mjesta koje se iskopava postavljen je šator koji skriva tačnu prirodu potrage.

 

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!