Vijeće ministara BiH

Smijenjen Dženan Salčin, direktor Agencije za javne nabavke BiH: Evo ko je imenovan za vršioca dužnosti

Front29.07.20, 16:09h

Smijenjen Dženan Salčin, direktor Agencije za javne nabavke BiH: Evo ko je imenovan za vršioca dužnosti
Smijenjen Đenan Salčin, direktor Agencije za javne nabavke BiH

 

 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovini usvojilo je danas na sjednici Program rada za 2020. godinu koji će Generalni sekretarijat Vijeća ministara dostaviti Parlamentarnoj skupštini BiH radi upoznavanja.

 

Takođe, Vijeće ministara naložilo je Agenciji za državnu službu BiH da raspiše novi konkurs za direktora Agencije za javne nabavke BiH.

 

Vijeće ministara BiH imenovalo je Džemila Hajrića za direktora i Slobodana Dojčinovića za zamjenika direktora Agencije za bezbjednost hrane BiH, kao prvorangirane kandidate nakon okončane procedure javnog konkursa koji je provela Agencija za državnu službu.

 

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici razriješilo je Dženana Salčina dužnosti direktora Agencije za javne nabavke BiH i za v. d. direktora imenovao Muamera Bandića, a na period od tri mjeseca.

 

Prethodno je Vijeće ministara BiH upoznato sa Mišljenjem Agencije za državnu službu BiH, koja je provela javni konkurs za direktora Agencije za javne nabavke BiH te jednoglasno odbacio prijedlog da se za direktora ove agencije imenuje Kenan Vehabović.

 

Vijeće ministara BiH naložilo je Agenciji za državnu službu BiH da raspiše novi konkurs za direktora Agencije za javne nabavke BiH.

 

Vijeće ministara BiH razriješilo je Muamera Bandića dosadašnje dužnosti direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

(FENA/md9

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!