Predsjedavajući Doma naroda PSBiH nakon usvajanja budžeta

Špirić: Ništa nije ugroženo, bit će održani Lokalni izbori

Front29.07.20, 15:43h

Špirić: Ništa nije ugroženo, bit će održani Lokalni izbori
Državne institucije neće biti ugrožene zbog koronavirusa, cijenu će platiti ostali nivoi vlasti, rekao je Špirić navodeći da, kakav god bude priliv od indirektnih poreza, država uzima onoliko koliko je usvojeno u budžetu

 

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić nakon usvajanja državnog budžeta poručio je da ništa neće biti ugroženo, da će biti održani Lokalni izbori te da slijedi zajednička borba s izazovima krize koronavirusa.

 

- Dobar posao smo danas završili, kako sam i najavio prije sedam dana - rekao je Špirić nakon sjednice.

 

Podsjetio je da je državni budžet administrativni, a da su socijalne i razvojne komponente na budžetima entiteta i kantona.

 

Naglasio je da s ovim okvirom budžeta ništa u institucijama BiH neće biti ugroženo.

 

- Državne institucije neće biti ugrožene zbog koronavirusa, cijenu će platiti ostali nivoi vlasti - rekao je Špirić navodeći da, kakav god bude priliv od indirektnih poreza, država uzima onoliko koliko je usvojeno u budžetu.  

 

Zbog toga je pozvao državne institucije da vode računa kako će se nositi s krizom.

 

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je na hitnoj sjednici usvojio Izvještaj Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čime je okončana procedura usvajanja budžeta.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!