Šta se dešava?

Raste broj zaraženih u klasteru u Tužilaštvu KS, glavna tužiteljica pojašnjava: Imaju li uposlenici razloga za paniku?

Hronika29.07.20, 15:49h

Raste broj zaraženih u klasteru u Tužilaštvu KS, glavna tužiteljica pojašnjava: Imaju li uposlenici razloga za paniku?
Glavna kantonalna tužiteljica Sabina Sarajlija danas je za naš portal potvrdila da je do ovog momenta 18 uposlenika Tužilaštva pozitivno na Covid-19

 

 

Nakon što je prije dva dana u medijima objavljena informacija da je nekoliko uposlenika Tužilaštva Kantona Sarajevo zaraženo koronavirusom, a Avaz objavio da je riječ o 13 osoba, od čega je čak pet tužilaca, za DEPO Portal je potvrđeno da je taj broj s današnjim danom još veći.


Glavna kantonalna tužiteljica Sabina Sarajlija danas je za naš portal potvrdila da je do ovog momenta 18 uposlenika Tužilaštva pozitivno na Covid-19, među kojim je osam tužilaca i desetoro ostalih uposlenika.

 

Prema pojedinim informacijama koje se mogu čuti po kuloarima, u Tužilaštvu je prilično napeta situacija, jer mnogi uposlenici i dalje rade iako imaju simptome Covid-19, ali nisu testirani. Navodno zbog svega toga pojedini tužioci iz predostrožnosti ne dolaze na posao, odnosno otvorili su bolovanja, dok brojni uposlenici strahuju od daljeg širenja zaraze.

 

Međutim, iz Tužilaštva KS za DEPO Portal takve tvrdnje demantuju:

 
- Vezano za informaciju da 'mnogi uposlenici i dalje rade iako imaju simptome Covid-19, ali da nisu testirani', obavještavam vas da ova informacija nije tačna - kaže Sarajlija, dodavši da, radi informisanosti građana, napominje da je Ured Glavne kantonalne tužiteljice od strane Kriznog štaba Kantona Sarajevo i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo zatražio i testiranje na korona virus svih uposlenika Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još