bakir izetbegović potresen smrću kolege

Dobar insan i dobar ministar... Duboko me pogodilo što je naš Salko preselio na ahiret... Godinama je u SDA bio...

Front29.07.20, 14:26h

Dobar insan i dobar ministar... Duboko me pogodilo što je naš Salko preselio na ahiret... Godinama je u SDA bio...
Njegovoj porodici upućujem iskreno saučešće i molim Boga da im podari strpljenje - poručio je Izetbegović

 

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević preminuo je danas od posljedica infekcije koronavirusom, a ta je vijest u drugi plan stavila sva dnevnopolitička dešavanja i izazove sa kojima se Bosna i Hercegovine suočava - piše Faktor

 

Zbog te činjenice smo intervju sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakirom Izetbegovićem započeli upravo sa tom temom, a tokom razgovora je Izetbegović govorio i o ostalnim aktuelnim pitanjima u našoj zemlji, poput usvajanja Budžeta i održavanju Lokalnih izbora u ovoj godini.

 

- Gospodine Izetbegoviću, teško je u ovom trenutku fokusirati se na teme sa kojima bi u drugačijim okolnostima započeli razgovor. Vijest o smrti Salke Bukvarevića je potresla cjelokupnu javnost u BiH. Kako ste vi doživjeli tu tužnu vijest?

 

- Duboko me pogodila informacija da je naš Salko preselio na Ahiret. Dobar insan i dobar ministar. Godinama je bio jedan od ljudi po kojima je SDA u tuzlanskoj regiji bila prepoznatljiva. Pamtit ćemo kao kao tihog, vedrog i uvijek raspoloženog čovjeka, istinskog patriotu i u ratu i u miru, koji je svaki povjereni posao obavljao vrijedno i istrajno. Njegovoj porodici upućujem iskreno saučešće i molim Boga da im podari strpljenje.

 

Kompletan intervju čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još