OPTUŽBE ZBOG PUČA U GS-U

Čaršijski rat Čolpe i Komšića za Građanski savez: 'DF preotima stranku da ne ostanu usamljeni u predizbornoj koaliciji sa SDA!'

Front28.07.20, 20:29h

Čaršijski rat Čolpe i Komšića za Građanski savez: 'DF preotima stranku da ne ostanu usamljeni u predizbornoj koaliciji sa SDA!'
Prema informacijama koje dolaze od dobro upućenih u ovaj čaršijski rat, Komšiću je izuzetno važno da zadrži Građanski savez pod punom kontrolom kako bi i činjenicom da uz GS nije sam u toj mreži opravdao svoj bezuvjetni ostanak u koaliciji sa Strankom demokratske akcije (SDA)

 


Predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa optužio je Demokratsku frontu Željka Komšića za puč u ovoj stranci s ciljem osiguravanja „zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima“. Faktički, Čolpa optužuje DF da su mu preoteli stranku kako bi je imali pod kontrolom uoči izbora.


- Današnje saopštenje u kojem je objavljeno da je održan vanredni kongres Građanskog saveza, je pravno neutemeljen, politički perfidan i jeftin medijski pokušaj puča po nalogu DF, a koji dolazi nakon odbijanja učestvovanja Građanskog saveza u vlasti i „zelenoj koaliciji“ za lokalne izbore 2020. godine - naveo je Čolpa u saopćenju za javnost.


Jutros je sa adrese Građanskog saveza stiglo saopćenje u kojem se navodi da je u Sarajevu održan vanredni kongres Građanskog saveza (GS) na kojem su delegati jednoglasno izabrali Muhameda Fazlagića za novog predsjednika na mandat od dvije godine.


- U tom smislu, organi GS su jednoglasno donijeli odluku da na predstojeće lokalne izbore ponovo izađu u koaliciji sa DF, kao i ostalim subjektima i pojedincima u sklopu projekta ujedinjenja građansko-lijevih stranaka koje su članice pokreta SPD – navedeno je u saopćenju GS-a.


Ovo su promptno pozdravili iz Komšićeve stranke.


- Čestitamo novom predsjedniku Građanskog saveza Muhamedu Fazlagiću i Kongresu Građanskog saveza na odluci da političko djelovanje nastave kroz okupljanje lijevo-patriotskih i građanskih stranaka, u jedinstven front - saopćeno je iz DF-a.


Međutim, Čolpa najavljuje da se neće predati tako lako.


- Zaista otužan čin. Organi GS-a će pokrenuti disciplinski postupak protiv svih učesnika medijskog pokušaja puča - navodi se u izjavi Čolpe, koji je i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH.


Prema informacijama koje dolaze od dobro upućenih u ovaj čaršijski rat, Komšiću je izuzetno važno da zadrži Građanski savez pod punom kontrolom kako bi i činjenicom da uz GS nije sam u toj mreži opravdao svoj bezuvjetni ostanak u koaliciji sa Strankom demokratske akcije (SDA).


Preotimanjem Građanskog saveza, sudeći prema informacijama koje nudi Čolpa, Komšić želi po svaki cijenu fingirati da i dalje predstavlja ljevičarsku alternativu, a ne vjernog saveznika vladajuće SDA.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 65

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još