VRUĆE LJETO I VRELA PREMIJERA

Mlada glumica iz susjedstva zbog koje publika ostaje bez daha: Na sceni u bikiniju, iza bine u prozirnoj haljini

Kultura28.07.20, 19:49h

Mlada glumica iz susjedstva zbog koje publika ostaje bez daha: Na sceni u bikiniju, iza bine u prozirnoj haljini
Riječ je o kazališnom omnibusu nastalom dramatizacijom nekoliko pripovijetki iz istoimene zbirke talijanskog novinara, pripovjedača i romanopisca Itala Calvina

 

 

Druga dramska premijera ovogodišnjeg Splitskog ljeta, "Teške ljubavi", izvedena je u ponedjeljak navečer na Sustipanu u zajedničkoj produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Split i Gradskog kazališta mladih Split.


Kako piše Slobodna Dalmacija, riječ je o kazališnom omnibusu nastalom dramatizacijom nekoliko pripovijetki iz istoimene zbirke talijanskog novinara, pripovjedača i romanopisca Itala Calvina.


Predstavu o poteškoćama u komunikaciji, a potom i ljubavi kao specifičnom komunikacijskom odnosu, režirao je Aleksandar Švabić, dramatizaciju potpisuje Ivan Penović, a nastupili su glumci iz dvaju splitskih kazališta: Vanda Boban Jurišić, Lidija Florijan, Ana Gruica Uglešić, Nada Kovačević, Luka Čerjan, Pere Eranović i Mijo Jurišić te inspicijentica Tina Munivrana Novković koja je za trajanja predstave stalno prisutna na sceni.


U adaptaciji mladog dramaturško-redateljskog dvojca "Teške ljubavi" propituju ljudske odnose, ali i konvencije kazališne estetike. a kako to izgleda na sceni možete pogledati na fotografijama koje donosi Jutarnji list.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još