preživjet će (samo) oni čija psiha izdrži

Goran Čerkez opet diže uzbunu: 'Prijeti nam španski scenarij... Ako ovako nastavimo, ponovo uvodimo restrikcije!'

Hronika28.07.20, 19:17h

Goran Čerkez opet diže uzbunu: 'Prijeti nam španski scenarij... Ako ovako nastavimo, ponovo uvodimo restrikcije!'
Čerkez je naglasio da je potrebno konstantno kontroliranje provedbi mjera, ali da se to u FBiH ne radi na adekvatan način

 

 

Ukoliko se ovako nastavimo ponašati kada je u pitanju poštivanje mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa prijeti nam španski scenarij - rekao je pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez u toku online sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.


Čerkez je naglasio da je potrebno konstantno kontroliranje provedbi mjera, ali da se to u FBiH ne radi na adekvatan način.  


- Sve mjere smo donijeli pravovremeni da ne bismo imali širenje virusa, kao što je slučaj danas kada je stanje veoma loše. Mjere smo donijeli dvije sedmice prije Hrvatske, a oni neke mjere tek danas uvode. To nam govori da smo sve pravovremeno uradili, a mjere koje smo donijeli nisu ugrozile ekonomiju, međutim danas se one ne poštuju - kazao je.  


Upitao je "gdje je efikasnost, inspekcije, kantonalni MUP-ovi i kontrola mjera, te naglasio da ekonomija ne bi danas bila u tako teškom stanju da su se vršile kontrole mjera.


- Ako ovako nastavimo, ponovo ćemo uvoditi restrikcije. S istoka imamo masovni priliv oboljelih, a o tome neko mora misliti. Bitno je i da učestvujemo u nabavci vakcina - zaključio je Čerkez. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još