SVE JE KRENULO KADA SE ZARAZILA UPOSLENICA MINISTARSTVA

Potvrđeno sa KCUS-a: U teškom stanju ministar Salko Bukvarević, priključen na respirator u Klinici Podhrastovi

Front28.07.20, 18:05h

Potvrđeno sa KCUS-a: U teškom stanju ministar Salko Bukvarević, priključen na respirator u Klinici Podhrastovi
Ministar Bukvarević prvo testiranje obavio je na UKC-u Tuzla 11. jula 2020. godine, odmah po saznanju da je jedna uposlenica ministarstva pozitivna. Taj nalaz je bio negativan

 

 


Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević u težem je zdravstvenom stanju i od subote je na respiratoru na Klinici na Podhrastovima, nezvanično je potvrđeno Patriji s KCUS-a.


Iz Vlade FBIH nisu željeli govoriti o zdravstvenom stanju ministra.


Podsjećamo, ministar Bukvarević prvo testiranje obavio je na UKC-u Tuzla 11. jula 2020. godine, odmah po saznanju da je jedna uposlenica ministarstva pozitivna. Taj nalaz je bio negativan, ali zbog kontakta s premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem, za kojeg je u međuvremenu utvrđeno da je pozitivan na koroanvirus, i to na trećem danu Marša mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, ministar je bio u samoizolaciji.


Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na Covid 19.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još