FILMSKE SCENE U BANJALUCI

Razbijen lažni alibi Siniše Šakića: Policija otkrila neoborive dokaze ko je ubio Slavišu Ćuluma

Hronika28.07.20, 15:44h

Razbijen lažni alibi Siniše Šakića: Policija otkrila neoborive dokaze ko je ubio Slavišu Ćuluma
Saviša Ćulum bio je označen kao vođa jedne od kriminalnih grupa u Banjoj Luci, a mjesec dana prije ubistva je izašao iz zatvora u Foči

 


Siniša Šakić uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je direktni izvršilac teškog ubistva Slaviše Ćuluma, 15. maja ove godine u mjestu Dragočaj, grad Banja Luka.


Iz entitetske policije su potvrdili ovu informaciju navodeći inicijale osumnjičenog, čiji je alibi pobijen.


- Pripadnici Uprave MUP-a RS za organizovani i teški kriminalitet su radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a pod nadzorom, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prikupili neoborive materijalne dokaze da je osumnjičeni S.Š. direktan izvršilac pomenutog krivičnog djela, te mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Republici Hrvatskoj – navodi se u saopćenju.


U toku su pretresi na više lokacija na području Banje Luke, a Šakić je sproveden u prostorije Uprave na dalju kriminalističku obradu.


Iz MUP-a RS napominju da će Šakić, u zakonskom roku od 24 sata, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo biti sproveden u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala radi daljeg postupanja.


Navode da će pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS pod nadzorom Republičkog tužilaštva nastaviti dalje rad po ovom predmetu.


Šakića su danas u kafiću u centru Banje Luke uhapsili policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice i Uprave za organizovani i teški kriminalitet.


Saviša Ćulum bio je označen kao vođa jedne od kriminalnih grupa u Banjoj Luci, a mjesec dana prije ubistva je izašao iz zatvora u Foči.


I Siniša Šakić ima podeblji kriminalni dosje, a još ranije je za njim bila raspisana potjernica zbog pokušaja ubistva Slaviše Ćuluma, s kojim je bio u dugogodišnjem sukobu.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!