burno, nema šta

Žestoka rasprava u Skupštini KS zbog dodjele novca sarajevskom portalu: Vi, ko biva, niste znali kome dajete pare?

Front28.07.20, 11:49h

Žestoka rasprava u Skupštini KS zbog dodjele novca sarajevskom portalu: Vi, ko biva, niste znali kome dajete pare?
Na sjednici su se sukopili zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) i Naroda i pravde (NiP), tačnije Jasmine Biščević-Tokić i Mahira Devića s jedne te Elmedina Konakovića s druge strane

 


Online 25. Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo nastavljena je danas. Govorilo se, između ostalog i o uplati sredstava iz budžeta KS web portalu "Sarajevska sehara" - piše Avaz.

 

Na sjednici su se sukopili zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) i Naroda i pravde (NiP), tačnije Jasmine Biščević-Tokić i Mahira Devića s jedne te Elmedina Konakovića s druge strane. 

 

Biščević-Tokić je rekla da je nedopustivo bilo izdvojiti novac "bošnjačkih poreskih obveznika" za finansiranje medija na kojem se vrijeđaju majke Srebrenice tako što se implicira da su nepismene te da je Srebrenica prodata.

 

Uključio se i Mahir Dević koji je kazao kako je njegova stranačka kolegica odlično argumentirala iz razloga što je bilo dosta replika na njen govor, ali je dodao i to kako je nekadašnja šestorka znala za sporna pisanja navedenog portala koja su bila, prema njegovim riječima, politički organizirana.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još