SDA ŠUMOM, ČAMPARA DRUMOM

Čampara o Osmici: Nije dovoljno reći "hello" da kažete da znate strani jezik

Front27.07.20, 21:19h

Čampara o Osmici: Nije dovoljno reći
Nisam pratio izlaganja, ali mislim da je u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo pobjednik BiH, država BiH. Mnogo su manje bitne stranke u odnosu na BiH, mislim da je bitnije da bude usvojen budžet na državnom nivou, kazao je za N1 danas Aljoša Čampara, zastupnik u Skupštini KS te član Predsjedništva SDA

 

Evo šta je Čampara kazao o izjavi Asima Sarajlića o budžetu da se "popustilo" pred HDZ-om?

 

 

"Možda je to malo nesmotrena izjava, ne bih ja to tako nazvao ali je jak obitno da je zajedničlka komisija postigla saglasnost oko samoga teksta budžeta i najvažnije je da imamo budžet na državnom nivou. Samim tim, imat ćemo i sredstva za održavanje izbora, a siguran sam da gospodin Izetbegović i Zvizdić neće koristiti dodatna sredstva za izdavanje za kabinete", kazao je Čampara i dodao:

 

"Može se reći da se "popustilo", ali vjerovatno zato jer je parlamentarcima bitnije da se dobije budžet, da institucije funkcionišu i da se održe izbori".

 

Izjave u vezi sa "slanjem po burek"?


"Nisam pratio izlaganja, ali mislim da je u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo pobjednik BiH, država BiH. Mnogo su manje bitne stranke u odnosu na BiH, mislim da je bitnije da bude usvojen budžet na državnom nivou. HDZ koristi situaciju ustvano-pravnu, nekad koristi političke benefite i služi se određenim vrstama ucjena", kazao je Čampara.

 

Budžet usvojen sa nula maraka za migrantsku krizu?

"PD je usvojio sasvim drukčiji tekst koji je kasnije promijenjen. Usvojeno je i oko 42 miliona za pomoć privredu, 4.2 miliona za izbore, naravno nije dobro što nisu usvojena sredstva za rješavanje krize", pojasnio je Čampara.

 

Kakva je to poruka Cikotiću?

 

"Naravno, sigurno da se ne radi o dobroj poruci ali siguran sam da ćemo moći iskoristiti ova tri miliona za graničnu policiju".

 

Afere u vezi diplome Mehmedagića?

 

"Ne znam koliko više da ima tih diploma, sad se pojavila da postoji neka nova. Može se logikom postaviti pitanje zašto 2013. ako je završio fakultet nije stavio na uvid tu diplomu. Ili, zašto je 2019. godine upisao treću godinu fakulteta u Kiseljaku. To je postalo i predmet regionalne šprdnje", kaže Čampara.

 

Da li je SDA kreirala tu sramotu?

 

"Na neki način, da. Ja govorim u lično ime, to je jedan ponižavajući primjer i nema elemenata za to. Svi se mi više manje znamo i ko god krije diplomu, postaje nešto sumnjivo".

 

"Ja sam tražio nekoliko puta da se raspravlja, nikad nisam dobio neki poseban odgovor. Tu famu je potrebno razriješiti", dodao je Čampara za N1.

 

"Ja se slažem, stranka može inicirati ali ne može vršiti provjere diploma. Ja sam za princip vladavine prava".

 

Ima li Mehmedagić validnu diplomu?

 

"Ja to ne mogu potvrditi, ali sumnjam. Svi mi koji smo studirali smo imali kolege, zajedničke kafe, skripte, ne vidim da se neko pojavio sa tog Univerziteta.. Ili još, tamo piše da se sve polaže na engleskom jeziku, nisam siguran da li gospodin Mehmedagić poznaje toliko engleski jezik. Nije dovoljno reći "hello" i reći da znate engleski jezik, pogotovo da studirate i polažete ispite a čisto sumnjam da gospodin Mehmedagić ima to znanje".

 

Imenovanje Memića za ambasadora?

 

"Inače imamo proklamovane ciljeve da šansu dajemo mladim i obrazovanim ljudima, ja nisam odlučivao o tom pitanju, nit sam član Predsjedništva BiH, gospodin Džaferović je adekvatna osoba da to kaže", istakao je Čampara.

 

Na pitanje da li se raspada vlada u KS, kazao je:

 

"Teško je reći da li se raspada. Znate da smo parlamentrna većina na 18 ruku i to je daleko od komotne većine. Mi smo ostali bez dva ministra, to je ozbiljan problem i pitanje. Želim da vjerujem da su se povukli iz zdravstvenih razloga, ali ja smatram da postoje i dodatni razlozi", kazao je.

 

"Nije se radilo ni o kakvom divljanju, niti sam to ikada radio niti to moji vozači rade. Ukoliko je to moj grijeh i ukoliko sam uznemirio javnost, ja se izvinjavam građanima", kazao je na snimak koji se pojavio na društvenim mrežama.

 

(N1/DEPO Portal)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još