VIDEO/ Uposlenici televizije Živinice pregledali desetine VHS kaseta

Višedecenijska agonija i potraga porodice Musić za kćerkom dobila je tračak nade: Selma na snimku iz Kladnja?!

Hronika27.07.20, 11:47h

Višedecenijska agonija i potraga porodice Musić za kćerkom dobila je tračak nade: Selma na snimku iz Kladnja?!
Prije sedam dana nađen je prvi konkretan dokaz, boja kose, odjeće, šare na čizmama, dob, tjelesna konstitucija nedvojbeno ukazuju da se radi o istoj djevojčici

 

Humanitarka, Adira Husić, prije nekoliko dana zamolila je televiziju Živinice da u arhivi potraže snimke dolaska izbjeglica iz Srebrenice koji su prognani tokom genocida nad Bošnjacima.

 

Husić je uputila molbu da se kod pregledanja snimaka obrati pažnja na djevojčicu Selmu Musić koja je zadnji put viđena u Potočarima gdje joj se gubi svaki trag. Njeni roditelji od tada žive u agoniji jer ništa ne znaju o sudbini njihove djevojčice.

 

Jedna fotografija ipak je dala nadu da je djevojčica preživjela. Djelatnici televizije Živinice su za nekoliko dana pregledali desetine VHS kaseta i 20.07. 2020. godine došli su do konkretnog traga. Na jednom od snimaka koji je nastao u Kladnju nakon dolaska prognanika is Srebrenice vidi se djevojčica koja nevjerovatno liči na Selmu. Mnogi detalji upućuju na to da se zaista radi o nestaloj djevojčici.

 

Boja kose, odjeće, šare na čizmama, dob, tjelesna konstitucija nedvojbeno ukazuju da se radi o istoj djevojčici, Selmi Musić. Sudeći prema videomaterijalu u prilogu, djevojčica se domogla slobodne teritorije i živa je. Daljnju sudbinu potrebno je istražiti uz pomoć institucija i organizacija.

 

Ukoliko imate bilo kakve informacije o djevojčici možete kontaktirati Adiru Husić i pomoću u okončanju agonije porodice Musić koja traje decenijama.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!