VIDEO/ Prof. dr. Sajma Dautović, infektologinja

'Korona je modifikovan virus, zašto ne vjerovati Nobelovcima? Što se i kod nas ne istraži postoje li HIV sekvence u njemu...

Hronika26.07.20, 10:18h

'Korona je modifikovan virus, zašto ne vjerovati Nobelovcima? Što se i kod nas ne istraži postoje li HIV sekvence u njemu...
Prof. dr. Sajma Dautović je nekadašnja šefica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu i vrhunski stručnjak u oblasti infektologije, koja je i članica Naučnog tijela Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje pandemije COVID-19

 

Gostujući kod Senada Hadžifejzovića prof. dr. Sajma Dautović izgovorila je nekoliko izuetno zanimljivih stvari.

 

- Dva Nobelovca su kazali da virus nije prirodan! Prirodan je, ali modifikovan… Ima li razloga da ne vjerujemo Nobelovcima, zbog čega? Oni su časni ljudi, rekli su istinu jer ne mogu gledati šta se radi - rekla je profesorica.

 

- Ako je virus sekvenciran kod nas, što se i ne istraži postoje li HIV sekvence u virusu? Moguće da je pravljena vakcina protiv HIV-a, pa da je virus pobjegao! Ali zašto se onda nije javnost obavijestila, ako je to tako? Prvi otkriveni korona virusi su izazivali blage simptome, zašto je virus sada mutirao, kako?

 

Prvo se pojavi SARS koji je izvazvao strašnju epidemiju i smrtnost, a onda je nestao! Pojavi se onda MERS, zauzme jedan dio Bliskog Istoka i imao je i veću smrtnost, a zatim nestane i sada se ponekad pojavljuje! Nacionalni virusi! Važno je ne doći na respirator! Moramo naučiti živjeti s ovim teškim virusom, mora se uzimati vitamin C i D sa dosta tekućine, u suprotnom nastaju druge komplikacije!

 

Piramide u Visokom imaju energiju, treba provjeriti djeuluju li negativni joni na Koronu? Ako ste bili u kontaktu sa zaraženim  grgljajte nos i grlo slanom, toplom vodom.

 

Treba liječiti uzrok, a ne simptome bolesti. Čedina upala pluća još traje, atipična je, on ima virusnu bolest i sekundarnu infekciju! O Koroni jako puno ne znamo, pluća  glavni cilj, ali napada i druge organe.

 

Korona od 5-7 dana infekcije izaziva promptno pogoršanje bolesti: visoka temperatura, krajnja malaksalost, glavobolje, totalni gubitak apetita.Tada se razvijaju tromboze u svim organima, mozak i srce gube kisik, a upala pluća se pogoršava! Korona neobičan virus, ne bira godišnja doba, ne reagira na svjetlost i toplotu.

 

Pogledajte video:

 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još