iz KO SDP BiH Sarajevo poručuju

'A brod još nije ni zaplovio': Više nema sumnje da Vlada KS na čelu sa Mariom Nenadićem neće izdržati ni prvih 6 mjeseci jer...

Front25.07.20, 17:09h

'A brod još nije ni zaplovio': Više nema sumnje da Vlada KS na čelu sa Mariom Nenadićem neće izdržati ni prvih 6 mjeseci jer...
U proteklim mjesecima ova horor koalicija nije uspjela odgovoriti niti na jedan jedini problem građana Kantona Sarajevo i do sada je uglavnom bila usmjerena na kadrovske križaljke - navodi se u saopštenju

 

Više nema nikakve sumnje da Vlada KS na čelu sa Mariom Nenadićem neće izdržati ni prvih 6 mjeseci rada jer se počela raspadati kao i njihova koalicija “Petak 13” - poručili su članovi KO SDP BIH Sarajevo u saopštenju za javnost.

 

U proteklim mjesecima ova horor koalicija nije uspjela odgovoriti niti na jedan jedini problem građana Kantona Sarajevo i do sada je uglavnom bila usmjerena na kadrovske križaljke koje su pokretali nezakonitim procedurama i postupcima što će izazvati višemilionske posljedice po budžet Kantona Sarajevo.

 

Od bezidejne koalicije i vlade koja nema niti jednu jedinu zajedničku stratešku smjernicu građani u startu nisu mogli puno ni očekivati, stoga ne čudi što ministri jedan po jedan bježe sa broda koji nije ni zaplovio, a već ozbiljno i nepovratno tone.

 

Nakon ministrice rada i socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica, neopozivu ostavku podnio je i ministar zdravstva, oboje ostavljajući puno gore stanje u svojim resorima u odnosu na ono što su zatekli početkom marta kada su stupili na dužnost.

 

Bez obzira na sve, želimo im brzo i uspješno ozdravljenje nadajući se da na njihove pozicije neće doći ljudi koji, poput njih, neće biti kadri i u stanju odgovoriti na sve izazove u ova dva izuzetno važna ministarstva - navodi se u saopštenju. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još