po odluci vlade kantona sarajevo

Smijenjen kompletan Nadzorni odbor ViK-a na čelu sa Kemalom Ademovićem

Front25.07.20, 16:34h

Smijenjen kompletan Nadzorni odbor ViK-a na čelu sa Kemalom Ademovićem
Potvrdila je to Nihada Glamoč, ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS

 

Prije nekoliko dana, tačnije u srijedu 22. jula, smijenjen je kompletan Nadzorni odbor Vodovoda i kanalizacije (ViK), po odluci Vlade KS.

 

Tu je kao predsjednik NO bio Kemal Ademović te članovi NO Zlatko Mijatović i Želimir Bukarić. Ova postava Odbora bila je imenovana za vrijeme Vlade KS Edina Forte, dok aktuelna kantonalna vlast koju čine SDA, SBB i DF je nastavila sa smjenama u upravljačkim strukturama javnih preduzeća.

 

Ovu informaciju za "Avaz" potvrdila je Nihada Glamoč, ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS.

 

Ademović je inače politički direktor Naroda i pravde (NiP). Enver Hadžiahmetović je direktor ViK-a, ali je i kadar NiP-a. Budući da je Vlada KS imenovala nove vršioce dužnosti NO ViK-a Mirzu Bilalagića, Miralema Sariju, te Ahmeda Mulaibrahimovića, smatra se da bi i Hadžiahmetović mogao uskoro biti smijenjen. Inače, Bilalagić je bio u NO ViK-a i za vrijeme Vlade KS Adema Zolja (SDA), odnosno u 2018. godini.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/ mr)Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još