BURNA I PROBLEMATIČNA PROŠLOST

Poznat identitet: Ko je muškarac koji je uhapšen pod sumnjom da je planirao ubistvo u Sarajevo?

Hronika24.07.20, 15:24h

Poznat identitet: Ko je muškarac koji je uhapšen pod sumnjom da je planirao ubistvo u Sarajevo?
Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajući izvještaj, biti predana u nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu KS, saopšteno je iz SIPA-e

 

 

 

Postupajući po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva pretresli tri lokacije zbog postojanja sumnje da su počinjena kaznena djela "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija". 


Tokom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge i oružja, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku. 


Također, tokom navedenih aktivnosti slobode je lišena jedna osoba za koju postoje osnove sumnje da je na području Sarajeva planirala izvršenje ubistva. Kako je u međuvremenu procurilo u javnost, riječ je o osobi imena Mevludin Bundo.


Inače, SIPA je danas uhapsila i Alena Alića, koji je povezan s Bundom.


Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajući izvještaj, biti predana u nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu KS, saopšteno je iz SIPA-e. 


Mevludin Bundo je od ranije poznat policiji, a 2005. godine je osuđen na 14 mjeseci zatvora za razbojništvo u sportskoj kladionici "Milenium" u Sarajevu. Presudu je izreklo Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu.


Tada je okrivljeni s Tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice, nakon čega mu je izrečena kazna zatvora. Bundo je priznao da je 12. aprila u kladionici "Milenium", prijeteci šarafcigerom, od radnice uzeo 53 KM, a iz kase odnio još pet maraka.


 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!