Tužilaštvo BiH

Na Rostovu pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe, ekshumacija se nastavlja

Hronika24.07.20, 14:28h

Na Rostovu pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe, ekshumacija se nastavlja
Osim posmrtnih ostataka, pronađeni su i dijelovi odjeće i obuće, kao i određena dokumentacija, za koju se pretpostavlja da je pripadala pronađenim osobama

 

Tokom ekshumacije na lokalitetu Rostovo nađeni su posmrtni ostaci četiri osobe, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

Pronađeni posmrtni ostaci, bit će upućeni u dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.

 

Istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine nalazi se na lokalitetu Rostovo, gdje koordinira proces ekshumacije koji je jučer započet na navedenoj lokaciji.

 

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci najmanje četiri osobe - tri osobe na prvobitnom lokalitetu, kao i posmrtni ostaci još jedne osobe na izdvojenoj lokaciji nedaleko od prvobitne.

 

Osim posmrtnih ostataka, pronađeni su i dijelovi odjeće i obuće, kao i određena dokumentacija, za koju se pretpostavlja da je pripadala pronađenim osobama.

 

Radovi na ekshumaciji na ovoj lokaciji, nastavit će se u narednim danima, a lokacija će cijelo vrijeme ekshumacije, biti adekvatno osigurana i zaštićena.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!