DANAS U SARAJEVU

Preminuo Timur Numić, dugogodišnji generalni sekretar SDA, čovek kojem je vjerovao Alija Izetbegović

Hronika23.07.20, 21:39h

Preminuo Timur Numić, dugogodišnji generalni sekretar SDA, čovek kojem je vjerovao Alija Izetbegović
Od rahmetli Timura smo mnogo toga naučili, mnogo dobrih projekata realizovali. Porodici želim sabur, a za Timura lijepi džennet - napisao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka

 

 

Dugogodišnji generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) i direktor Centrale SDA, Timur Numić preminuo je danas u Sarajevu.


Ovu informaciju objavio je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.


- Na bolji svijet preselio je naš Timur Numić. Rahmetli Timur Numić veteran je borbe za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu. Njegov odlazak je gubitak za sve nas koji ostajemo. Cijeli svoj život posvetio je aktivizmu i borbi za ravnopravnost, nezavisnost i napredak našeg naroda. Imao je povjerenje rahmetli Alije Izetbegovića, čiji je bio i blizak saradnik. Od rahmetli Timura smo mnogo toga naučili, mnogo dobrih projekata realizovali. Porodici želim sabur, a za Timura lijepi džennet - napisao je Skaka na svojoj Facebook stranici.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još