Dugo ga niko nije vidio

Gdje je nestao ministar Mesihović, svi se pitaju: Evo šta je posljednje tražio...

Front23.07.20, 16:13h

Gdje je nestao ministar Mesihović, svi se pitaju: Evo šta je posljednje tražio...
Marić je rekao da je premijer KS Mario Nenadić zbog ovakve situacije na udaru te da "pored silnih obaveza sada treba i da bude ministar zdravstva"

 


Predsjednik Kluba SBB-a i zastupnik u Skupštini KS Zvonko Marić, s obzirom da se broj zaraženih koronavirusom u Sarajevu rapidno povećava, pita se gdje je kantonalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović, koji se već mjesecima ne oglašava.

 


- Nemamo pouzdanu informaciju šta se dešava. Znamo da je imao zdravstvenih problema. Isto tako postoji najava da je nedavno tražio četiri ili pet sedmica godišnjeg odmora. Do sada nije udovoljeno tom zahtjevu. To je resor koji je u ovim teškim vremenima najpotrebniji i ministar mora biti na usluzi građanima. Zanima me zašto nije imenovan neko ko će ga mijenjati, zašto nikoga nije ovlastio - rekao je Marić.

 

Marić je dodao da je premijer KS Mario Nenadić zbog ovakve situacije na udaru te da "pored silnih obaveza sada treba i da bude ministar zdravstva".

 

Mesihović je funkciju ministra zdravstva Kantona Sarajevo preuzeo kao kadar DF-a neposredno prije početka pojave pandemije koronavirusa.

 

S druge strane ministar Mesihović u telefonskom razgovoru potvrdio je za Avaz da se nalazi na bolovanju nakon manjeg operativnog zahvata koji je imao prije mjesec te je pojasnio da je to razlog zašto se ne pojavljuje u javnosti.

 

Kako je kazao, urađen mu je operativni zahvat na uhu zbog problema s jakom upalom, te da ga u Ministarstvu mijenja njegova pomoćnica Alma Kadić, koja je ovlaštena da donosi sve odluke.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još